Barcelona

L'Hospital Clínic dissenya un test més eficaç per detectar l'artritis reumatoide

L'Hospital Clínic de Barcelona i l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals han dissenyat un test que permetrà diagnosticar amb més eficàcia els casos d'artritis reumatoide, una de les malalties inflamatòries cròniques que més prevalen a la societat. El projecte, que s'ha pogut tirar endavant gràcies als diners recaptats a "La Marató" de TV3 de 2002, ha consistit a dissenyar proteïnes que, en contacte amb el sèrum dels pacients, serveix per detectar anticossos relacionats amb la malaltia. La recaptació de "La Marató" de fa sis anys ha permès finançar 21 projectes relacionats amb les malalties inflamatòries cròniques. S'hi van destinar quatre milions d'euros.

Actualitzat

Els resultats del test, que ha rebut el nom d'Elisa, demostren que aquest és altament sensible, fins i tot en pacients a qui els tests actualment al mercat els donava negatiu.

Els diners recaptats a "La Marató" de 2002 també han permès finançar 20 projectes més relacionats amb malalties inflamatòries cròniques. L'Hospital de la Vall d'Hebron, per exemple, ha treballat en l'estudi epidemiològic "Artritis inflamatòries en la infància", el primer estudi que s'ha fet a Catalunya d'aquest tipus.

Anar al contingut