Madrid

L'hospital adverteix a l'Audiència Nacional de la gravetat de l'estat de salut de De Juana Chaos

La salut del pres etarra Iñaki de Juana Chaos empitjora i podria morir en qualsevol moment. Almenys aquesta és l'advertència feta per l'hospital Doce de Octubre de Madrid, on està ingressat des del mes de novembre. El centre hospitalari ha tramès a l'Audiència Nacional un informe en què s'adverteix de la gravetat del seu estat de salut. Segons publica "El Mundo", l'informe hospitalari explica, a més, que un dels inconvenients per mantenir l'etarra amb vida és la seva actitud negligent.

Actualitzat

L'informe hospitalari sobre l'estat de salut del pres etarra Iñaki de Juana Chaos, firmat pel cap de la Unitat de Nutrició de la Clínica i dos metges adjunts de Medicina Interna, conclou que, si el pacient continua amb la seva actitud, "tenint en compte la seva evolució i les dades existents en la literatura científica, hi ha un gran risc que es produeixi un procés de deteriorament progressiu".

La secció primera de l'Audiència Nacional va demanar a l'hospital que l'informés "sobre l'evolució" de De Juana Chaos des del seu ingrés "així com del seu estat actual, expectatives d'un eventual deteriorament futur i, en cas d'arribar a una situació irreversible, quan podria donar-se, així com el risc per a la seva vida".

Segons publica "El Mundo", l'informe adverteix que s'han estudiat casos de vagues de fam perllongades, però que no hi ha precedents descrits d'"adults sans en vaga de fam en cicles d'alimentació, dejuni i realimentació". Els metges es refereixen al fet que De Juana hagi iniciat, abandonat i tornat a iniciar la vaga de fam.

L'etarra va deixar d'ingerir aliments l'agost passat, quan va veure paralitzada la seva excarceració. En total, va estar 63 dies sense ingerir sòlids, i els últims dotze dies va ser alimentat per sonda seguint ordres de l'Audiència Nacional. El 9 d'octubre va abandonar el dejuni però a principis de novembre el va reprendre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut