Aquesta imatge d'un jove Steve Jobs l'ha tuitejat l'actual CEO d'Apple, Tim Cook, per recordar-lo
Aquesta imatge d'un jove Steve Jobs l'ha tuitejat l'actual CEO d'Apple, Tim Cook, per recordar-lo
Cupertino

L'homenatge d'Apple a Steve Jobs en el quart aniversari de la seva mort

El fundador d'Apple va morir als 56 anys després de lluitar llargament contra un càncer de pàncrees

Actualitzat

Steve Jobs, cofundador d'Apple, va morir el 5 d'octubre del 2011, ara fa quatre anys. Tenia 56 anys. Deixava enrere una carrera brillant a la multinacional que havia creat amb només 21 anys juntament amb el seu amic d'institut Steve Wozniak, fruit d'un talent per la informàtica i d'una visió: fer atractiva la tecnologia, avançar-se als gustos dels consumidors i crear objectes útils i bells que es fessin imprescindibles per als usuaris. Així van arribar el primer Mac i productes com l'iPod, l'iPhone i l'iPad. 

"En record de l'Steve, per qui era i pel que va fer. L'honorem i continuem la feina que ell tant estimava", ha escrit en un missatge a través de Twitter l'actual CEO d'Apple, Tim Cook, íntim amic de Jobs.

I perquè els treballadors de la companyia puguin fer el mateix ha habilitat una pàgina de condolences a través del web d'Apple, oberta també als múltiples admiradors de Jobs.

A més, Tim Cook ha enviat una carta al seu equip en què li dedica elogis com "visionari", "líder", "mentor"... i en què el recorda com un "amic"

"Steve era una persona brillant i les seves prioritats eren molt simples. Estimava la seva família per sobre de tot, estimava Apple i estimava les persones amb què va treballar tan de prop i amb les quals va aconseguir tant", ha apuntat, i, des d'un punt de vista més personal, confessa: 

"Em va dir diverses vegades en els últims anys que esperava viure prou per veure algunes de les fites de la vida dels seus fills. Jo estava a la seva oficina durant l'estiu amb Laurene i la seva filla menor. Els missatges i els dibuixos dels fills al seu pare continuen allà, a la pissarra de l'Steve."

Cook es pregunta també pel seu llegat a Apple i aprofita l'ocasió per lloar els seus treballadors i la seva tasca:

"El veig pertot: un equip increïble, que encara el seu esperit d'innovació i creativitat. Els millors productes de la Terra, estimats pels clients i l'enfortiment de centenars de milions de persones a tot el món. Les fites en la tecnologia i l'arquitectura. Experiències de sorpresa i d'alegria. Una companyia que només ell podia construir. Una empresa amb una determinació intensa de canviar el món per millorar-lo."

El CEO d'Apple acaba la carta agraint tothom la seva tasca continuant el que ell va començar i els comentaris escrits per part tant dels que el van conèixer com els que el van admirar. 

Steve Jobs va morir a causa d'un càncer de pàncrees just l'endemà de la presentació de l'iPhone 4S. Però, més enllà dels aparells tecnològics que va ajudar a crear, queda també la seva filosofia de vida, que va resumir en la frase final del discurs de graduació als universitaris de Stanford el 2005: "Stay Hungry. Stay Foolish" ("Sigues àvid. Sigues inquiet").

Anar al contingut