Jiroemon Kimura, amb el seu rebesnét l'abril del 2012. (Foto: Reuters)
Jiroemon Kimura, amb el seu rebesnét l'abril del 2012. (Foto: Reuters)
Kyoto

L'home més vell de la història mor al Japó als 116 anys

Ha mort al Japó l'home més vell de la història. Tenia 116 anys. Jiroemon Kimura ha mort per causes naturals en un hospital de Kyoto. "El llibre Guinness dels rècords" el considerava l'home més vell del món. Tenia 7 fills, 14 néts, 25 besnéts i 15 rebesnéts. Kimura, però, s'ha quedat lluny de la persona que ha viscut més anys, la dona francesa Jeanne Louise Calment, que va morir el 1997 als 122 anys.

RedaccióActualitzat
El considerat home més vell de la història, segons "El llibre Guinness dels rècords", ha mort aquest dimecres als 116 anys. Jiroemon Kimura ha mort per causes naturals en un hospital de Kyoto, on havia ingressat feia un mes. Tenia 7 fills, dels quals en viuen 5, 14 néts, 25 besnéts i 15 rebesnéts. Amb la mort de Kimura, Misao Okawa, una dona japonesa de 115 anys i resident a Osaka, s'ha convertit ara en la persona més gran del món, segons han informat des del "Llibre Guinness".

Jiroemon Kimura pertanyia a una família d'agricultors. Va viure durant tres segles diferents. Va néixer el segle XIX, el 19 d'abril del 1897, i era considerada la persona més vella des de feia set mesos, després de la mort de la nord-americana Dina Manfredini, als 115 anys.

Tot i morir als 116 anys i 54 dies, Kimura s'ha quedat lluny del rècord absolut de la persona que més temps ha viscut de què es té constància. Aquest rècord el manté la francesa Jeanne Louise Calment, que va morir el 1997 quan tenia 122 anys i 164 dies.

Kimura ha tingut prou temps per escriure la seva autobiografia, en què afirma que, després d'acabar d'estudiar Primària, va treballar en una oficina de correus de la seva ciutat, Kyoto, i que tot seguit es va traslladar a Corea per treballar com a funcionari de comunicacions per al govern japonès, que va colonitzar la península coreana entre el 1910 i el 1945. Va tornar al Japó i, un cop es va jubilar com a empleat de correus, va dedicar gran part del seu temps a treballar el seu hort fins poc abans de fer els 100 anys. Fins fa uns mesos va continuar fent tres àpats diaris, amb una dieta amb molt d'arròs, moniato i carbassa.

A finals de l'any passat, Jiroemon Kimura va haver d'ingressar a l'hospital en diferents ocasions. El 19 d'abril passat va celebrar el seu 116è aniversari i va rebre la felicitació del primer ministre japonès, Shinzo Abe, que li va enviar una gravació amb un missatge per donar-li l'enhorabona.

El Japó és un dels països del món amb l'esperança de vida més gran. Té prop de 30 milions d'habitants per sobre dels 65 anys, un 24% del total de la seva població.
Anar al contingut