Barcelona

L'holandès acusat de matar la seva exnòvia a la Rambla de Barcelona admet el crim i diu que ho va fer perquè el va insultar dient-li "negre"

A l'Audiència de Barcelona ha començat el judici contra un home de nacionalitat holandesa acusat de la mort de la seva exnòvia el juny del 2005. La fiscalia demana quinze anys de presó. L'acusat assegura que després d'una discussió per diners, en què la dona li va dir "negre", va perdre els nervis i la va matar. L'inici del conflicte podria ser, segons la investigació, la negativa de la víctima a casar-se amb l'home. Els fets van passar en un hostal de la Rambla de Barcelona, on la policia va trobar el cadàver. L'home acabava d'arribar d'Holanda i es va registrar sol a la pensió, i la dona ja feia uns mesos que era a Barcelona per motius laborals.

Actualitzat

Miguel Angel W. ha confessat que la va matar perquè el va enfurir que ella l'insultés dient-li "negre" i menyspreés els diners que rebia mensualment d'ell. La fiscalia i l'acusació particular que exerceix la família de la víctima coincideixen a sol·licitar una pena de quinze anys de presó per un delicte d'homicidi amb l'agreujant de parentesc per a Miguel Angel W. i li reclamen 180.000 euros d'indemnització per al fill de sis anys que la morta va deixar a l'Equador.

La defensa de Miguel Angel W., que després de matar la seva parella es va lliurar a la Policia Nacional, atribueix el crim a l'estat "passional", de "furor i ofuscació" del processat per la discussió que va mantenir amb la seva companya, i demana que se'l condemni a dos anys de presó per homicidi imprudent.

L'acusat es va allotjar a l'habitació d'un hotel de les Rambles de Barcelona, on va acabar estrangulat amb les seves pròpies mans la seva nòvia, Nelly Méndez, d'origen equatorià, durant una discussió originada perquè ella havia rebutjat la seva proposta de matrimoni, segons va confessar ell mateix quan es va lliurar a la policia. No obstant això, en la seva declaració davant el tribunal popular que el jutja, el presumpte homicida ha apuntat altres motius de la baralla que no va esmentar ni en l'interrogatori policial ni quan va comparèixer davant del jutge que va instruir el cas. Segons el processat, la víctima i ell, que mantenien la seva relació sentimental en la distància i cada nit parlaven per telèfon, havien acordat contraure matrimoni, per a la qual cosa estaven a l'espera que Miguel Angel W. obtingués formalment el divorci i aconseguís la seva partida de naixement.

La nit del succés, l'acusat i la seva nòvia van estar conversant sobre el llit de l'hotel "de coses de la vida", però es van embrancar en una discussió perquè, segons el presumpte homicida, Nelly li prohibia que ell li enviés correspondència a la direcció de la seva feina. L'enfrontament va derivar en assumptes econòmics, ja que el processat volia saber el destí dels prop de 200 euros mensuals que lliurava a Nelly perquè ella pogués mantenir la seva família, i especialment el seu fill, a l'Equador.

"Em va dir: no necessito la teva porqueria de diners. I aquí em vaig enfurismar una miqueta", ha afirmat l'acusat. Però el que més va enfurir Miguel Angel W. és que, enmig de la discussió, la seva nòvia el rebutgés dient-li "treu-me la mà de sobre, negre". "Això em va tocar molt, no sabia què fer", ha confessat.

Miguel Angel W. va agafar llavors pel coll la seva nòvia, però no es va adonar que l'havia matat fins que ella va començar a sagnar per la boca, sense reaccionar quan ell la cridava pel seu nom. A preguntes de la fiscal, l'acusat ha justificat que mai abans va oferir aquesta explicació sobre l'origen de la discussió perquè després del crim "estava molt nerviós" i va oblidar "moltes coses" del succeït a l'hotel de les Rambles.

Després d'insistir que no hi havia cap discrepància en la parella pels seus plans de matrimoni, el processat ha acabat per admetre que li molestava que Nelly "pensés més en la seva família" que en ell i que, en un parell d'ocasions, ella li havia reprotxat que fos tan gelós.

Anar al contingut