L'Havana

L'Havana trenca el secretisme i assegura que Castro es recupera "satisfactòriament"

Cinc dies després que Fidel Castro va cedir provisionalment el poder a Cuba al seu germà Raúl, el govern de l'illa ha reiterat que el "Comandante" està bé. El ministre de Salut, José Ramón Balaguer, ha dit que el seu líder es recupera "satisfactòriament" després de l'operació que l'ha obligat a deixar el poder i que aviat tornarà a la vida pública. El règim manté invariable el seu discurs revolucionari i assegura que la paraula "transició" no existeix al seu diccionari.

Actualitzat

Balaguer ha argumentat que per l'"extenuant agenda" de treball internacional i nacional Castro va tenir un cansament extrem, situació que va desembocar en una complexa operació quirúrgica de la qual es recupera "satisfactòriament". Un missatge calculat que trenca quatre dies de silenci sobre l'estat del comandant.

El ministre de Salut no ha estat l'únic a trencar l'hermetisme. També el ministre de Cultura, Abel Prieto, ha parlat en les últimes hores amb la intenció de donar una imatge de tranquil·litat i confiança. Ha dit que a Cuba no hi ha cap "incertesa".

Missatges de confiança del govern cubà que intenten contrarestar l'ofensiva llançada des de les organitzacions dels cubans exiliats a Miami. Una ofensiva que ja té el ple suport dels Estats Units. En un missatge televisat i emès per l'emissora anticastrista Radio Televisión Martí, la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha convidat el poble cubà a lluitar per la democràcia i els ha promès ajuda. 

Aquest missatge s'ha emès l'endemà que Bush instés Cuba a "treballar a favor d'una transició democràtica". Sobre aquestes declaracions, el règim ha dit que la paraula "transició" no existeix al seu diccionari.
 


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut