París

L'FMI tem un segon crac bancari per la degradació de la situació econòmica

El director general del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, augura un futur econòmic pròxim pessimista. D'una banda, té por que hi hagi un segon crac a la banca perquè l'espurna de les hipoteques d'alt risc "ha encès un polvorí" i, per tant, els crèdits que en un principi no eren tan dolents ho han acabat sent pel deteriorament de la situació bancària. D'altra banda, el responsable de l'FMI ha pronosticat per a l'economia mundial d'aquest 2009 un creixement que podria "aproximar-se a zero", tot i que ha afegit que a principis del 2010 podria començar la recuperació si s'estimula l'economia.

Actualitzat
En una entrevista que publicarà aquest divendres el diari francès "Les Echos", el director general del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, tampoc amaga la seva inquietud sobre el retorn del proteccionisme, tot i que el que hi ha actualment no es manifesta com el del 1930 a través d'un augment dels arancels.

El responsable d'aquets organisme financer internacional és partidari de revisar el sistema econòmic mundial pel "fracàs" del pensament "ultraliberal" i aposta per un mercat financer més ben regulat, però no es tracta, ha comentat, de dir que és "la fi del capitalisme".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut