Washington

L'FMI rebaixa les previsions de creixement mundial per a aquest any amb les úniques excepcions d'Espanya i els EUA

L'FMI ha rebaixat les previsions de creixement mundial per a aquest any amb les úniques excepcions d'Espanya i els EUA

RedaccióActualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha reduït les previsions de creixement econòmic mundial al 3,5% el 2015 i al 3,7% el 2016, tres dècimes menys que a la previsió d'octubre. En el cas de la zona euro, el Fons també pronostica una evolució menor de l'esperada, però amb excepcions, com en el cas d'Espanya. L'FMI situa el creixement enguany al 2%, tres dècimes més del que havia previst, i manté l'1,8% per al 2016. Si es compleixen aquests pronòstics, Espanya passaria al davant de la gran locomotora alemanya, que aquest any creixerà l'1,3%, dues dècimes per sota del previst. França creixeria un 0,9%, una dècima menys de la previsió anterior. I Itàlia surt de la recessió amb un 0,4%, però mig punt menys del que se li preveia a l'octubre.

En canvi, els Estats Units tindran un increment del 3,6%, mig punt més del previst, i serà l'única gran economia amb previsions a l'alça, en contrast amb la Xina: el 2014 va créixer el 9,7%, continua alentint l'expansió i se situa aquest any en el 6,8% i l'any que ve en el 6,3%.
L'FMI preveu que el baix preu del petroli donarà impuls al creixement mundial, però quedarà contrarestat per factors negatius, especialment per la falta d'inversions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut