Lima

L'FMI rebaixa dues dècimes les previsions de creixement mundial

L'organisme manté la previsió de creixement per a Espanya, però assenyala que la recuperació de la zona euro continua sent "incerta, modesta i desequilibrada"

Actualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha fet públiques les previsions de creixement de l'economia mundial i les rebaixa dues dècimes respecte a les que va fer el mes de juliol: un 3,1% per a aquest 2015 i un 3,6% per a l'any vinent. L'organisme cita com a causes les turbulències dels mercats, la situació grega, la devaluació de la moneda xinesa i la davallada del preu del petroli. A més, també apunta que el "notable alentiment" dels mercats emergents, especialment la Xina i l'Amèrica Llatina, i la recuperació "més dèbil" de les economies avançades també han generat un impacte negatiu en les economies.

L'FMI considera que "els riscos a la baixa apareixen ara més pronunciats per a l'economia global que fa només uns mesos". D'acord amb aquestes projeccions, el PIB de l'economia global creixerà aquest 2015 menys del que ho va fer el 2014, quan es va expandir a una taxa del 3,4%. Els creixements més importants continuen sent els de la Xina i l'Índia, mentre que a Europa són més moderats. L'FMI rebaixa les previsions de creixement a la Unió Europea i assenyala que la recuperació de la zona euro continua sent "incerta, modesta i desequilibrada". A més, manté les previsions econòmiques d'Espanya i d'Alemanya.

En la presentació de l'informe "Perspectives Econòmiques Globals", a l'inici de l'assemblea anual conjunta de l'FMI i el Banc Mundial, el nou economista en cap de l'organisme, Maurice Obstfeld, ha precisat que, "sis anys després que l'economia global sortís de la més àmplia i profunda recessió des de la II Guerra Mundial, el sant grial d'una expansió global robusta i sincronitzada continua lluny".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut