Washington

L'FMI rebaixa al 2,6% la previsió de creixement per a Espanya

És la primera revisió a la baixa de les previsions de creixement que fa l'FMI des de l'agost del 2013

RedaccióActualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha revisat una dècima a la baixa la previsió de creixement per a l'economia espanyola per a aquest 2016, fins al 2,6%, davant del 2,7% que fixava el mes de gener. En canvi, manté inalterable la projecció del 2,3% de cara a l'any que ve. Així ho indica l'informe "Perspectives econòmiques mundials".

Aquesta correcció lleu d'una dècima en el pronòstic d'expansió del PIB espanyol el 2016 representa la primera revisió a la baixa de les previsions de creixement per a l'estat per part de l'FMI des de l'agost del 2013.

Tot i aquest petit entrebanc, Espanya continua sent una de les economies desenvolupades amb més bon pronòstic de creixement d'aquest any i la segona pel que fa a l'any que ve, només al darrere del 2,5% projectat per als Estats Units.

Pel que fa a l'economia de la zona euro, tancarà el 2016 amb un augment d'un 1,5%, gairebé el mateix que el 2017. Ara bé, a Europa, la disminució més significativa és la del Regne Unit. L'FMI hi ha retallat tres dècimes les expectatives per al 2016, i ha deixat la previsió de creixement en l'1,9%, mentre que el 2017 serà del 2,2%.

Precisament, segons l'FMI, una possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea, l'anomenat Brexit, és un dels factors que afegeixen incertesa a les previsions. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut