Washington

L'FMI pronostica que el preu de l'habitatge baixarà fins a un 20% a Espanya

El Fons Monetari Internacional calcula que el preu de l'habitatge a Espanya baixarà entre un 15 i un 20% en un futur no llunyà. L'entitat financera ha advertit que això no vol dir que els preus s'enfonsin de manera immediata, sinó que de mica en mica s'aniran ajustant al valor real. El parer de Roberto Cardarelli, expert de l'FMI en mercats immobiliaris, és que els preus actuals són "insostenibles" i hi haurà una correcció perquè "estan sobrevalorats entre un 15 i 20%", que és el mateix percentatge que auguren que baixaran.

Actualitzat
L'FMI assegura que aquest 15-20% és la part del preu inflada, que no està justificada per l'agument de població, els interessos hipotecaris, els ingressos de la ciutadania ni el creixement del crèdit.

La baixada no serà en picat sinó que "pot passar lentament, a través de la inflació" i, per tant, es descarta "un col·lapse" en els preus que els compradors poden veure als aparadors de les immobiliàries.

L'expert destaca que si, durant cinc anys, la inflació fos del 5% i els preus nominals (els dels aparadors) estiguessin estancats, això suposaria un descens real del 25%.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut