Washington

L'FMI millora les seves previsions per a Espanya

En el seu últim informe, el Fons preveu un creixement de l'economia espanyola del 0,6% per al 2014 i d'un 0,8% per al 2015, millorant així els pronòstics de l'octubre. Les previsions per a l'Eurozona també són una mica millors. L'FMI reconeix que s'ha sortit de la recessió, però que el perill encara existeix.

RedaccióActualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha millorat les seves previsions de creixement per a l'economia espanyola. El 2014 augura un creixement del 0,6% i per al 2015 del 0,8%. Aquestes noves xifres suposen un increment respecte a les presentades a l'octubre, quan l'organisme que dirigeix Christine Lagarde parlava d'un 0,2% per a aquest any i un 0,5% el 2015.

El Fons confirma amb aquestes xifres la sortida d'Espanya de la recessió. La revisió a l'alça del creixement espanyol és el més elevat dels previstos per a les economies avançades al costat del Regne Unit, que tanca un cicle de dos anys consecutius en negatiu.

La institució ha publicat aquestes xifres en l'actualització del seu informe "Perspectives Econòmiques Globals", en què va xifrar la contracció del producte interior brut espanyol el 2013 en un 1,2%, una dècima menys que la calculada fa quatre mesos.

Pel que fa a l'Eurozona, l'FMI pronostica un creixement de l'1% per enguany i d'un 1,4% per a l'any que ve. Els dos percentatges superen en una dècima les últimes previsions. "L'elevat deute, tant privat com públic, i la fragmentació financera frenaran la demanda interna, mentre que les exportacions contribuiran al creixement", indica l'informe.

Malgrat la millora, la institució alerta que la sortida de la recessió, no vol dir que el perill hagi desaparegut. I és que cal tenir present que, segons els experts, per crear ocupació cal tenir un creixement igual o superior al 2%.

L'economia mundial consolidarà la seva recuperació amb un creixement del 3,7% per al 2014 i d'un 3,9% per a l'any que ve. Al capdavant d'aquesta millora hi ha els Estats Units, que creixeran el 2014 un 2,8%, i la Xina, amb una previsió de creixement del 7,5% el 2014.

Com a recomanacions, el Fons demana que s'eviti una retirada prematura de l'estímul monetari per part de la Reserva Federal dels Estats Units i sol·licita al Banc Central Europeu que consideri noves mesures expansives per a reforçar la recuperació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut