Imatge corporativa del Fons Monetari Internacional.
Imatge corporativa del Fons Monetari Internacional.
Washington

L'FMI insta a "un canvi de les polítiques del joc" perquè no s'ha fet prou per aturar la crisi a l'eurozona

L'entitat presidida per Christine Lagarde considera que no s'ha fet prou per aturar l'expansió de la crisi de l'eurozona. En el pitjor dels possibles escenaris previstos, la producció de l'eurozona cau cinc punts percentuals a causa de la inacció davant de l'enduriment de la crisi.

RedaccióActualitzat
El Fons Monetari Internacional considera que no s'ha fet prou per impedir l'expansió de la crisi a l'eurozona. És per això que creu que cal "un canvi a les polítiques del joc", perquè considera que la situació està afectant durament l'eurozona i els seus veïns més petits.

L'organització ha fet aquesta advertència a través d'un informe on analitza com les polítiques econòmiques dels Estats Units, la Xina, el Japó, el Regne Unit i l'eurozona s'afecten mútuament i també repercuteixen a la resta del món. La conclusió del Fons és que la crisi a Europa és, amb diferència, la de més preocupació en aquest moment.

L'FMI assenyala en l'informe, redactat després de consultar 35 països, inclosos diverses economies emergents com el Brasil, l'Índia, i Sud-àfrica: "Tot i els progressos fets, la sensació és que no s'ha fet prou per evitar la propagació de l'estrès i atenuar els bucles de retroalimentació fiscals i bancaris respecte al creixement".

En el pitjor dels possibles escenaris que ha estudiat l'entitat presidida per Christine Lagarde, la producció de l'eurozona cau cinc punts percentuals a causa de la inacció davant de l'enduriment de la crisi. Però no només assenyala Europa; també afirma que els Estats Units han de retallar més la despesa per eliminar el risc de l'anomenat "precipici fiscal", i sobra la Xina avisa que la falta de coordinació entre l'oferta i la demanda pot afectar els preus a nivell mundial.

Anar al contingut