Estats Units

L'FMI demana una intervenció pública global per afrontar la crisi finacera

El director gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, considera necessària la intervenció dels governs d'arreu per afrontar la crisi del sistema financer. El màxim responsable de l'FMI ha advertit que els problemes del mercat poden afectar el creixement mundial i ha ressaltat que la crisi del crèdit no és exclusiva dels Estats Units. Strauss-Kahn defensa la intervenció governamental tant en el mercat immobiliari com en el sector bancari, així com una línia més d'actuació complementària a la política monetària i financera del Banc Central Europeu.

Actualitzat

Strauss-Kahn considera necessària una intervenció governamental global per afrontar la crisi creditícia. I és que, segons ha advertit, els problemes del mercat poden afectar el creixement mundial. El màxim responsable de l'FMI també ha defensat la intervenció governamental tant en el mercat immobiliari com en el sector bancari, així com una línia més d'actuació complementària a la política monetària i financera del Banc Central Europeu.

En declaracions al diari britànic "Financial Times", el director gerent de l'FMI ha destacat que la crisi del crèdit no és exclusiva dels Estats Units. En aquest sentit, ha subratllat que la crisi és global i que països com la Xina i l'Índia també podrien veure's afectats per la situació econòmica mundial actual.

Aquestes declaracions arriben en la mateixa setmana que l'FMI farà públiques les seves noves previsions, uns càlculs "no molt optimistes", ja que "s'han materialitzat els riscos a la baixa per l'economia internacional", ha afirmat Strauss-Kahn. Les afirmacions també es produeixen dies abans de la reunió dels ministres de Finances del món i dels governadors de bancs centrals a Washington per la trobada de primavera de l'FMI i del Banc Mundial.

Anar al contingut