El ministre d'Economia italià, al costat de Cristina Lagarde, directora de l'FMI (Foto: Reuters)
El ministre d'Economia italià, al costat de Cristina Lagarde, directora de l'FMI (Foto: Reuters)

L'FMI creu que Espanya i Itàlia necessitaran ajuda internacional per evitar el contagi

Fonts del Fons Monetari Internacional admeten que el govern espanyol i l'italià estan fent els deures per afrontar els problemes del deute i per apaivagar les fortes pressions dels mercats financers. Tot i així, l'organisme assegura que no n'hi ha prou i que necessitaran suport extern per superar-ho i evitar el contagi a la resta de la zona euro.

Actualitzat
Espanya i Itàlia han posat fil a l'agulla per superar els problemes de les seves finances públiques, per contenir el deute públic i per equilibrar els pressupostos, però no n'hi ha prou. És com ho veuen fonts del Fons Monetari Internacionals, citades per l'agència de notícies Reuters, que consideren que estan fent els deures en matèria econòmica i fiscal però que, de totes maneres, acabaran necessitant ajuda internacional per evitar el contagi i fer front als continus atacs dels especuladors i les fortes pressions dels mercats financers. Aquest suport extern, creu l'FMI, serà necessari perquè les economies espanyola i italiana no es contagiïn de situacions com l'eventual fallida de Grècia.

La directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, ha avalat l'últim pla d'ajust impulsat pel primer ministre italià, Silvio Berlusconi, de 54.000 milions d'euros. Lagarde afirma que "van en la direcció correcta", tot i que ha precisat que ara "la clau és la determinació en la implantació d'aquestes mesures" al país.
Anar al contingut