Les banderes de la UE i el Regne Unit onegen a Gibraltar (Reuters)
Les banderes de la UE i el Regne Unit onegen a Gibraltar (Reuters)
Washington/Londres

L'FMI avisa que el Brexit refredarà "les perspectives de creixement" a tot el món

El Banc d'Anglaterra preveu mesures d'estímul, com la baixada dels tipus d'interès al llarg d'aquest estiu

Actualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit que "l'elevada i significativa incertesa" al voltant del procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea probablement "refredarà les perspectives de creixement mundial". El portaveu del Fons, Gerry Rice, ha assenyalat que "els riscos macroeconòmics a curt termini creixen pel costat financer, a causa de l'elevada incertesa".

"El Brexit ha creat incerteses significatives. Creiem que probablement refredarà el creixement, especialment al Regne Unit, però també a la UE i l'economia mundial."

Concretament, Rice ha subratllat com a dubtes més importants "els termes de la nova relació i els temps que portaria el procés" de separació. Per aquest motiu, com ja va fer la directora de l'FMI, Christine Lagarde, el cap de setmana passat, ha demanat "una transició suau i previsible" perquè "períodes prolongats d'incertesa suposen un fre al creixement".

El Banc d'Anglaterra preveu mesures d'estímul a l'estiu

En una línia similar s'ha mostrat el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, que ha dit que la incertesa provocada pel Brexit podria "pesar en els projectes econòmics" del Regne Unit durant "un temps". És per això que ha avançat que és "probable" que, arran del resultat en el referèndum, el Banc d'Anglaterra hagi d'introduir algunes mesures d'estímul econòmic "durant l'estiu", com podria ser una baixada dels tipus d'interès.

"Les perspectives econòmiques s'han deteriorat, per la qual cosa probablement farà falta una flexibilització de la política monetària durant l'estiu."

Carney ha garantit que, "durant les pròximes setmanes", el supervisor britànic avaluarà una "àmplia gamma de mesures i polítiques addicionals" per promoure l'intercanvi monetari i l'estabilitat financera. De la mateixa manera, ha advertit dels riscos que suposen els tipus d'interès molt baixos o negatius perquè "poden impactar sobre la rendibilitat dels bancs i reduir la disponibilitat del crèdit o, fins i tot, encarir-ne el preu mitjà".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut