Telèfon iPhone 5
El govern nord-americà i Apple han mantingut una dura batalla judicial pel desbloqueig del telèfon del terrorista de San Bernardino
San Francisco

L'FBI ha pagat més d'un milió de dòlars per desbloquejar l'iPhone de San Bernardino

El director de l'FBI reconeix que el preu que han pagat a un grup de "hackers" per poder accedir als arxius del mòbil de Syed Rizwan Farook supera el seu sou de 7 anys

RedaccióActualitzat

El director de l'FBI, James Comey, ha reconegut que l'oficina d'investigació ha pagat una gran quantitat de diners per desbloquejar l'iPhone d'un dels acusats de l'atemptat de San Bernardino, una quantitat que superaria amb escreix el milió de dòlars. Seria la xifra més alta que mai s'ha pagat a uns "hackers" per fer una feina similar.

James Comey no ha volgut dir una xifra concreta però ha comentat que el desbloqueig del telèfon de Syed Rizwan Farook ha costat més del que ell guanya en set anys i quatre mesos com a director de l'FBI. El seu sou anual és de 183.000 dòlars. Això suposa que l'FBI ha pagat més d'un milió de dòlars per la feina dels "hackers".

El litigi entre el govern dels Estats Units i l'empresa Apple pel desbloqueig del telèfon mòbil es va aparcar a finals de març  després que l'FBI va anunciar que havia pogut desencriptar el telèfon amb l'ajuda d'un tercer de qui no va revelar la identitat.

Ara, l'FBI assegura que podrà fer servir el software per desbloquejar el mòbil de San Bernardino en altres iPhones que portin el software IOS9. Hi ha prop de 13 milions d'unitats d'iPhone 5C als Estats Units amb aquest sistema operatiu.

Apple ha mantingut un dur pols als tribunals amb el govern nord-americà per aquest tema, però el fet que l'FBI renunciés a continuar la batalla judicial perquè ja havia aconseguit desbloquejar el telèfon deixa un buit legal sobre el tema. Però és un debat que tard o d'hora s'haurà d'afrontar, més encara des que l'FBI assegura que compta amb el software per desbloquejar els telèfons amb sistema operatiu IOS9. 

Anar al contingut