Iraq

L'FBI enviarà un equip d'agents a l'Iraq per investigar el cas de l'empresa de seguretat Blackwater

A petició del Departament d'Estat, l'FBI enviarà un equip d'agents a l'Iraq per investigar l'incident que el mes passat va esquitxar una de les empreses de seguretat nord-americanes més grans que treballen al país, Blackwater. Aquesta mesura ha estat anunciada el mateix dia que s'ha conegut un informe sobre les activitats d'aquesta empresa a l'Iraq, on presta serveis de protecció per a diplomàtics nord-americans i estan contractats pel Departament d'Estat.

Actualitzat

L'informe, encarregat al Congrés, revela que des del 2005 l'empresa ha estat implicada en 195 tirotejos (1,4 per setmana) i que en vuit de cada deu ha disparat el primer tret.

El Congrés nord-americà ha convocat una audiència aquest dimarts amb l'objectiu que els directius de Blackwater expliquin el paper que desenvolupa l'empresa de seguretat a l'Iraq i l'incident del passat 16 de setembre, quan diversos membres de Blackwater, que escortaven diplomàtics nord-americans, van obrir foc indiscriminadament a la plaça de Nusur, a Bagdad, i van matar 11 iraquians.

La setmana passada, la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, va encarregar al diplomàtic Patrick Kennedy una investigació "seriosa i incisiva" dels fets.

Anar al contingut