Madrid

L'extresorer Naseiro admet que els empresaris donaven talons a Fraga als mítings

El secretari de finances del PP entre el 1987 i el 1990 nega cap finançament il·legal i critica la comissió d'investigació del Congrés que investiga la presumpta caixa B del PP.

RedaccióActualitzat

Tres dels cinc tresorers que ha tingut el Partit Popular han comparegut al Congrés per passar comptes de les presumptes irregularitats en el finançament del partit. Són Rosendo Naseiro, Ángel Sanchís i Carmen Navarro, que han declarat en la comissió d'investigació que s'ha creat a la cambra baixa. Luis Bárcenas ja va passar per aquesta comissió el 26 de juny passat, mentre que Álvaro Lapuerta, el cinquè tresorer, té demència senil i no ha anat al Congrés.

El primer a comparèixer-hi ha estat Rosendo Naseiro, de 82 anys, que va ser-ne secretari de finances entre el 1987 i el 1990, durant el mandat d'Hernández Mancha. Ha denunciat que aquesta comissió d'investigació és il·legal i ha negat que creés creat la caixa B del PP. També ha assegurat que no va demanar mai diners a ningú per al partit. Això sí, ha reconegut que, de vegades, alguns empresaris entregaven xecs al PP:

"Tampoc és legal que, al cap de 30 anys, et preguntin si van donar a un empresari no sé què... De vegades, anaves al míting i et donaven un taló, el donaven a Fraga. Però, què hi té a veure, això? Jo no vaig finançar res del Partit Popular il·legalment! Res!"

La d'aquest dijous ha estat una sessió difícil, per les dificultats auditives del compareixent i per les constants interrupcions dels diputats del Partit Popular durant les intervencions dels companys. Uns fets que han fet que els diputats d'Esquerra i de Ciutadans qualifiquessin de vergonyosa i de pantomima la compareixença dels extresorers populars.

Ángel Sanchís, tresorer abans que Naseiro, entre el 1982 i el 1987, durant l'etapa de Manuel Fraga al capdavant dels populars, també ha negat cap caixa B. Sanchís ha afegit que no es poden jutjar amb les lleis actuals pràctiques de fa 40 anys que no eren en absolut il·legals. 

I mentre els extresorers del PP declaren a la cambra baixa, la comissió del Senat impulsada pel PP per investigar el finançament de tots els partits ha començat amb la plantada dels senadors de l'oposició. PSOE, Units Podem i Ciutadans han decidit abandonar la comissió i deixar-hi sol el Partit Popular, que té majoria absoluta a la cambra alta i que va impulsar aquesta comissió, en contraposició a la que s'està fent al Congrés per iniciativa de l'oposició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut