L'extrema dreta es troba a Alemanya per coordinar-se de cara al 2017

L'extrema dreta es troba a Alemanya per coordinar-se de cara al 2017
Coblença

L'extrema dreta es troba a Alemanya per coordinar-se de cara al 2017

Redacció Actualitzat
Le Pen acompanyada per altres líder populistes ultraconservadors europeus a Coblença

Le Pen, acompanyada per altres líders populistes ultraconservadors europeus a Coblença

Cimera populista a Coblença, a Alemanya. Els principals partits populistes i d'extrema dreta europeus s'han trobat en aquesta ciutat per fer front comú davant les cites electorals d'aquest 2017.

Entre els assistents, la francesa Marine Le Pen, l'holandès antiislam Geert Wilders o la colider d'Alternativa per Alemanya Frauke Petry. Volen sumar forces de cara a les eleccions que aquest any es faran a Holanda, França, Àustria i Alemanya.

Tots han expressat la seva confiança que aquest 2017 sigui "l'any del despertar de l'Europa continental". I marquen un camí a seguir: el Brexit i la victòria de Trump.

Els missatges tenen dos punts en comú: antieuropeisme i antislam. Marine Le Pen ha deixat clar el missatge:

"El 2016 ha estat l'any en què el món anglosaxó s'ha rebel·lat. El 2017 estic segura que serà l'any de la rebel·lió dels pobles de l'Europa continental. La UE ha esdevingut una religió. No reflecteix la diversitat; excomunica tot pensament diferent i prohibeix tota crítica del sistema. Ells són els veritables dogmàtics, ells són els veritables antidemòcrates."

Manifestació a l'exterior

La cimera ha estat rebuda amb manifestacions a la ciutat. A la marxa fins i tot s'ha pogut veure plegats líders de l'esquerra i la cristanodemocràcia alemanya.