Barcelona

L'exregidor que va desencadenar el "cas Gürtel" qualifica d'"inadmissible i sospitós" que el PP pagui la defensa de Bárcenas

L'exregidor del PP de l'ajuntament madrileny de Majadahonda, José Luis Peñas, que va desencadenar la investigació judicial del "cas Gürtel" presentant la primera denúncia contra el cervell de la trama, Francisco Correa, s'ha queixat que el PP pagui la defensa de l'extresorer del partit Luis Bárcenas i no la d'altres excàrrecs populars també imputats. En aquest sentit, sospita que aquest tracte de favor amb Bárcenas rau en el fet que té molta informació. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'exregidor també ha assegurat que Mariano Rajoy és el responsable últim del cas i ha assegurat que hi va haver una època que dir "Correa" era dir "Aznar".

Actualitzat
L'exregidor del PP de l'ajuntament madrileny de Majadahonda considera inadmissible i sospitós que el PP pagui l'advocat de l'extresorer del partit i sospita que ho fa perquè té molta informació. Segons ha recordat, "se li està pagant un advocat molt car amb els pressupostos del partit. I és que continua tenint el comandament, digui el que digui Cospedal". I ha afegit: "És com una empresa, el que mou els diners és el més respectat ja que pot saber qualsevol cosa."

En la mateixa línia, l'exregidor popular té molt clar qui té la màxima responsabilitat política. "Rajoy ha de demanar perdó i assumir la seva responsabilitat. Ell és el màxim responsable polític del 'cas Gürtel'", ha manifestat en l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

José Luis Peñas, que, precisament, va desencadenar la investigació judicial del "cas Gurtel", va enregistrar dos anys de les seves converses privades amb Correa i les va dur a la justícia. En aquest sentit, ha assegurat que d'aquella època li va quedar molt clar que dir "Correa" era dir "Aznar"; "era el seu personatge en els mítings o la publicitat".

Vist el que revela el sumari, Peñas també creu que es podrà demostrar en el judici "el finançament irregular, gairebé il·legal, del partit, digui el que digui el PP".

Finalment, i de la mateixa manera que s'apunta al sumari, Peñas ha afirmat que Correa va tenir algun tracte amb el PP català, tot i que no en té detalls concrets. "En vam parlar, però era com una cosa abstracta."
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut