Barcelona

L'exregidor Carles Martí assumeix que va dir a Clos que un test va ferir el policia

Sobre els fets del 4-F, Martí reconeix que l'exalcalde va transmetre aquest "error" a uns periodistes que li van preguntar pel cas enmig de la confusió

RedaccióActualitzat

L'exregidor barceloní de Ciutat Vella el 2006, Carles Martí, ha admès que va ser ell qui va dir al llavors alcalde Joan Clos que un guàrdia urbà havia quedat malferit després de rebre l'impacte d'un test llançat des d'una casa ocupada. El regidor reconeix que Clos va transmetre aquest "error" a uns periodistes que li van preguntar pel cas.

En declaracions a "El Periódico", Carles Martí, actual senador pel PSC, explica com es va transmetre en aquell moment la informació sobre els fets del 4-F. L'exregidor detalla que el 4 de febrer del 2006, poques hores després de l'incident, va preguntar a un dels tècnics què era el que havia passat durant l'altercat, i que aquesta persona, la identitat de la qual no recorda, va ser qui es va referir a un test com a causant de les gravíssimes ferides de l'agent al cap. Martí ha tret importància a aquest equívoc, després d'afirmar que "en tots els successos hi ha unes hores de confusió fins que els fets s'aclareixen".

La primera versió de Clos d'atribuir les ferides de l'agent a un test es va desmentir després pel mateix consistori i la Guàrdia Urbana. En un atestat inicial ja s'apuntava que una pedra llançada per tres joves detinguts al carrer Sant Pere Mes Baix va ser la que va ferir el policia.

La hipòtesi que va ser un test el causant de les ferides a l'agent, que va quedar tetraplègic, és clau en la defensa dels condemnats pel "cas 4-F", que denuncien haver estat víctimes d'un muntatge policial i judicial. Els condemnats diuen que els van detenir al carrer i no a l'interior de la casa, des de la qual, teòricament, es va llançar el test.

En relació amb aquest cas, el cap de la Guàrdia Urbana diu que la sentència del 4-F "desmunta una per una totes les ombres del documental". En una entrevista a "Els Matins" de TV3, Evelio Vázquez ha atribuït a la mateixa detenció les lesions que tenien alguns dels detinguts.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut