Barcelona

Llibertat provisional amb retirada de passaport per a l'exprofessor dels Maristes acusat d'abusos sexuals

El jutge prohibeix a Joaquim Benítez sortir del país i participar en activitats educatives amb menors

RedaccióActualitzat

L'exprofessor de gimnàstica dels Maristes de Sants-les Corts, acusat d'haver abusat sexualment de diversos alumnes del centre, ha quedat en llibertat provisional després de declarar davant del jutge.

El jutge ha dictat, com a mesures cautelars, la retirada del passaport i la prohibició de viatjar a l'extranger. Joaquín Benítez tampoc podrà fer activitats amb menors i haurà de comparèixer a comissaria cada setmana.

Declaració a la Ciutat de la Justícia

Joaquín Benítez ha declarat aquest dissabte al matí davant el jutge d'instrucció de guàrdia número 6. Benítez ha arribat a la Ciutat de la Justícia poc després de les 11 del matí per prestar declaració.

L'home ha arribat acompanyat de tres Mossos d'Esquadra de paisà i ha entrat a les dependències judicials caminant, tapant-se la cara amb una caçadora, enmig d'una gran expectació mediàtica.

Després de declarar, el jutge ha decretat la detenció formal de l'investigat. A la tarda, el magistrat ha pres declaració, en qualitat de testimonis, als dos periodistes d'"El Periódico" que publiquen una entrevista amb l'acusat.

El jutge volia aclarir amb els periodistes què els havia explicat l'acusat ja que Benítez ha respost amb molt poca concreció les preguntes del magistrat. En la seva declaració, Benítez s'ha remès sovint a la informació que havia donat als periodistes. La reportera d'"El Periódico" ha explicat que han escoltat la gravació de l'entrevista davant del jutge.

Cinc denúncies

Fins ara, al jutjat han arribat cinc denúncies per abusos a alumnes del centre, tot i que no es descarta que aquesta xifra augmenti. L'última denúncia ha arribat just aquest dissabte al matí.

Segons ha explicat el primer pare que va denunciar el cas, fins a una vintena de persones s'hi han posat en contacte. Tot i això, n'hi ha molts que no volen denunciar per no remoure els fets.

Confessió

Joaquín Benítez ha confessat que les acusacions contra ell són certes en una entrevista que publica avui el diari "El Periódico". En l'entrevista, l'exprofessor diu que quan va cometre els abusos era feble i no va poder evitar l'impuls, tot i saber que feia mal, i afirma que es pensava que l'anirien a buscar abans.

L'exprofessor explica que ha abraçat la fe dels mormons, que ara se sent fort per explicar tot el que va fer i que n'acceptarà les conseqüències. En l'entrevista, no ha volgut concretar quants nois va agredir, perquè diu que abans n'ha de parlar davant del jutge. L'home atribueix els abusos al fet que pertanyia a una família marginal i que va rebre una educació catòlica molt estricta.

Benítez va quedar desvinculat dels Maristes el juny del 2011, l'endemà que l'escola va rebre la primera denúncia d'un alumne per abusos. Ara ja s'haurien presentat quatre denúncies més contra ell. Però la xifra podria augmentar perquè la família que ha denunciat el cas aquesta setmana ha creat una bústia de correu electrònic a la qual es poden adreçar altres afectats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut