Mali

L'exprimer ministre Ibrahim Keita serà el nou president de Mali després de guanyar en la segona volta

Mali fa un pas més cap a l'estabilització amb la victòria de l'exprimer ministre Ibrahim Keita en les eleccions presidencials. El seu rival a la segona volta, Soumaïla Cissé, l'ha anat a felicitar a casa seva i ha reconegut públicament la derrota.

RedaccióActualitzat
L'exprimer ministre Ibrahim Keita serà el nou president de Mali. El seu rival a la segona volta de les eleccions presidencials, Soumaïla Cissé, l'ha anat a felicitar a casa seva i ha reconegut públicament la derrota. "Com a demòcrata i republicà, però també com a ciutadà de Mali respectuós amb els nostres costums, m'he desplaçat en persona, acompanyat de la meva dona Assitan i dels meus fills, amb l'objectiu de saludar Keita per la seva bonica campanya i el seu èxit", ha manifestat Cissé des del seu perfil de Facebook. Cissé, l'antic ministre de Finances, també ha felicitat Mali per "haver trobat finalment, després de totes les turbulències, una certa estabilitat en les seves institucions".

Un gest que arriba abans que s'hagin donat a conèixer els resultats, que s'esperaven per finals d'aquesta setmana. Les enquestes ja donaven a Keita un gran avantatge respecte al seu adversari. De fet, ja en la primera volta, que es va celebrar el passat 28 de juliol, Keita va obtenir el 39,79% dels vots, enfront del 19,74% de l'antic ministre de Finances.

Ibrahim Keita, per la seva banda, ha escrit des del seu perfil que Cissé ha anat al seu domicili per felicitar-lo i ha penjat quatre fotografies de la trobada. A més, ha fet una crida: "Visca la democràcia".

El president electe, considerat un cacic de la vida política maliana, té l'objectiu d'aconseguir el restabliment de l'ordre constitucional a Mali i la reconciliació d'un país fracturat per 18 mesos de crisi política i militar amb les rebel·lions i intervenció estrangera incloses. I és que el país està trencat arran del cop d'estat de l'any passat i s'hi està desplegant un contingent de l'ONU per mantenir la fràgil estabilitat un cop es retirin del país les tropes franceses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut