L'expresidenta argentina Cristina Fernández de Kirchner
L'expresidenta argentina Cristina Fernández de Kirchner
Argentina

L'expresidenta argentina, Cristina Fernandez de Kirchner, processada per frau a l'administració pública

La justícia també ordena el processament de l'exministre de Finances Axel Kicillof i de l'expresident del Banc Central de l'Argentina

RedaccióActualitzat

La justícia argentina ha processat l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner per frau a l'administració pública. A més, el jutge ha ordenat que se li embarguin béns per valor de gairebé un milió d'euros.

El processament de Fernández de Kirchner l'ha ordenat el jutge federal Claudio Bonadio, que investiga presumptes irregularitats en la venda d'actius al final del segon mandat de Fernández.

El jutge acusa l'expresidenta argentina d'irregularitats en el Banc Central, que hauria venut dòlars per sota del preu de mercat. Fernández hauria ordenat operacions amb dòlar futur a un preu per sota de mercat, és a dir, va obligar els seus creditors a pagar en pesos prenent com a referència el dòlar, però en un valor futur. Amb la posterior devaluació de la moneda argentina, això es va traduir en pèrdues de milions de dòlars per a les arques de l'estat argentí.

El jutge considera que una operació d'aquesta magnitud no s'hauria pogut fer sense coneixement de les autoritats al més alt nivell. Per això també ha processat l'expresident del Banc Central Alejandro Vanoli i l'exministre de Finances Axel Kicillof. La defensa de l'expresidenta al·lega que el Banc Central argentí és un organisme autònom i no obeeix ordres de la presidència.

El govern de Macri celebra que la justícia actuï i investigui les irregularitats del passat. El ministre de l'Interior, Rogelio Frigerio, afirma que al seu país hi ha divisió de poders i nega les insinuacions del diputat Máximo Kirchner, fill de l'expresidenta, que hi ha una persecució política orquestrada contra la seva família.

 

Anar al contingut