L'expresident francès Jacques Chirac (Foto: EFE)
L'expresident francès Jacques Chirac, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
París

L'expresident francès Jacques Chirac, hospitalitzat

Segons l'Agència France Presse, la indisposició de Chirac, de 81 anys, es deu a una atac de gota. L'expresident francès va tenir un vessament cerebral el 2005 i, des de llavors, la seva salut se n'ha ressentit.

RedaccióActualitzat

L'expresident francès Jacques Chirac ha estat ingressat aquest dilluns a l'Hospital americà de Neuilly, a prop de París. Segons l'Agència France Presse, la seva vida no corre perill. La indisposició de Chirac, de 81 anys, podria estar causada per un atac de gota.

A principis de desembre, Chirac va ser hospitalitzat per sotmetre's a una intervenció renal. Poc abans havia assistit al lliurament d'un premi de la seva fundació al doctor Denis Mukwege, on també va assistir el president socialista, François Hollande.

Un mes després, a finals de gener, la seva dona, Bernadette Chirac, va assegurar que l'expresident tenia problemes de memòria i a causa d'això mai parlava en públic. Preguntada per si era Alzheimer, la senyora Chirac va afirmar que es tractava d'una "petita disminució en la seva memòria", que es presentava de manera "variable". L'excap de l'Estat francès va patir un vessament cerebral el 2005 i des de llavors, la seva salut se n'hauria ressentit.

L'hereu del general De Gaulle va estar 12 anys al poder. És el president que més temps hi ha estat després del seu predecessor, el socialista François Mitterrand. També és el primer excap d'estat francès que va ser declarat culpable de malversació de fons públics per l'afer dels llocs de treball ficticis creats quan era alcalde de París, a principis dels 90. Va ser condemnat a dos anys de presó, però no va entrar a cap centre penitenciari perquè no tenia antecedents.

Anar al contingut