La Haia

L'expresident de Libèria Charles Taylor, culpable de crims de guerra i contra la humanitat a Sierra Leone

Després de més d'un any de deliberacions, la justícia internacional ha fet públic el veredicte contra l'expresident de Libèria Charles Taylor. El Tribunal Especial de Sierra Leone l'ha considerat culpable de crims de guerra i contra la humanitat a Sierra Leone. Amb tot, Taylor no coneixerà la pena que se li imposa fins al proper 30 de maig i sigui quina sigui la compliarà en una presó de màxima seguretat al Regne Unit.

RedaccióActualitzat
Els jutges d'aquest procés, que s'ha allargat durant cinc anys, responsabilitzen Taylor de la campanya de terror que va fer més de 120.000 morts durant la guerra civil a Sierra Leone, entre el 1991 i el 2002. I és que el consideren culpable d'ajudar les forces rebels de Sierra Leone amb suport logístic, moral i armes. Així se l'acusa dels anomenats "diamants de sang", les pedres precioses que presumptament rebia de mans dels rebels de Sierra Leone a canvi de facilitar-los armes.

Els magistrats, però, rebutgen que l'expresident de Libèria tingués "responsabilitat de comandament o formés part d'una empresa criminal", juntament amb els líders rebels.

El judici va generar una gran expectació en assistir-hi a declarar, entre d'altres, la model Naomi Campbell, a qui suposadament Taylor hauria regalat alguns d'aquests diamants.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut