Un caixer de la CAM
La querella ja ha estat presentada
València

L'expresident de la CAM va cobrar 30 vegades més per les seves dietes

Modesto Crespo es va embutxacar més de 640.000 euros entre el 2009 i el 2011 per unes dietes que mai van ser aprovades per l'assemblea de l'entitat, segons conclou l'informe del Banc d'Espanya que està en mans del jutge de l'Audiència Nacional.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la CAM Modesto Crespo es va embutxacar més de 640.000 euros entre el 2009 i el 2011, és a dir, 30 vegades més per les dietes que li corresponien pel seu càrrec. Unes dietes que mai van ser aprovades per l'assemblea de l'entitat, segons conclou l'informe del Banc d'Espanya que està en mans del jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez, que instrueix la causa contra l'antiga cúpula de la CAM.

L'informe recull que Crespo va ocupar càrrecs en diverses filials de La Caixa, des d'on va engreixar considerablement els seus comptes els últims anys abans de la intervenció de l'entitat.

El Banc d'Espanya conclou que també es va aprofitar del sistema Ramón Avilés, expresident de la comissió de control, que havia de vetllar per una bona gestió de l'ens, i que també està imputat com Crespo per apropiació indeguda i administració deslleial. Avilés hauria rebut 14.965 euros, tot i que la xifra s'eleva fins als 308.700 euros per formar part de la comissió de seguiment i control de la filial Inversiones y Participaciones S.L., una quantitat que va rebre, malgrat haver renunciat a qualsevol tipus de dietes. Sobre Avilés, el text afegeix que va fer operacions d'"ocultació de propietat", utilitzant la seva germana com a testaferro "d'una societat en dificultats".

El Banc d'Espanya explica, a més, que la dona de Crespo va vendre al desembre del 2010 a la seva cunyada, Josefa Avilés, la totalitat de les participacions de La Vereda Sucina, una societat acreditada de la CAM amb risc de 14 milions després que "es va refinançar amb condicions favorables per acreditar les seves operacions".

Anar al contingut