Còrdova

L'expresident de CajaSur diu que no és moment de buscar culpables

L'expresident de CajaSur, Santiago Gómez Sierra, ha assegurat que "no és hora de buscar causes, culpables i creuar acusacions institucionals o polítiques" en relació amb la intervenció del Banc d'Espanya a la caixa d'estalvis de l'Església, després que el seu consell d'administració rebutgés una fusió amb Unicaja. En aquest sentit, ha explicat que la història de la fusió Unicaja-CajaSur "només es pot entendre per la manca de confiança".

Actualitzat
En una entrevista publicada al "Diario de Córdoba", Gómez Sierra ha afirmat que té la "serenitat" d'haver pres una decisió important per a l'entitat amb "convicció i honestedat, pensant que era el millor per als treballadors i per a Còrdova". Per això ha fet una crida a la "responsabilitat social", perquè se superi aquesta situació "amb el menys cost social, laboral i ciutadà possible".

L'expresident de CajaSur ha assegurat que van prendre la decisió de no fusionar-se amb Unicaja i demanar la intervenció del Banc d'Espanya perquè la responsabilitat amb Còrdova i l'ocupació era, per CajaSur, una "prioritat" des del primer moment. "Havíem advertit feia setmanes que no aprovaríem un projecte de fusió sense un acord laboral clar".

Pel que fa a la intervenció del Banc d'Espanya, Gómez Sierra considera que aquesta ha estat "l'única opció responsable" en aquestes circumstàncies. "La caixa s'anava dessagnant dia a dia", ha explicat l'exdirector, i ha afegit que, fins i tot, CajaSur ha anat perdent solvència en els últim mesos, "durant els quals ha estat gestionada per Unicaja".
Anar al contingut