Josep Ibern, expresident de Caixa Laietana, a la comissió de caixes. (Foto: ACN)
Josep Ibern, expresident de Caixa Laietana, a la comissió de caixes. (Foto: ACN)
Barcelona

L'expresident de Caixa Laietana s'espolsa qualsevol responsabilitat en les preferents

Segons Josep Ibern, la seva comercialització es va fer correctament. En canvi, ha criticat la conversió de les preferents en accions, una mesura que va portar a terme Bankia "de bona fe" i sense voluntat d'engany, segons la seva opinió.

RedaccióActualitzat

La comissió d'investigació del Parlament de Catalunya sobre les possibles responsabilitats derivades de l'actuació de les caixes d'estalvi ha escoltat el testimoni de Josep Ibern, expresident de Caixa Laietana, entitat que va quedar integrada a Bankia, actualment propietat del FROB. Ibern s'ha espolsat qualsevol responsabilitat i ha assegurat que, a partir del 2010, l'equip directiu de Laietana no va tenir "cap força" en el banc resultant pel seu petit pes.

Respecte a les preferents, ha opinat que la seva comercialització es va fer correctament. En canvi, ha criticat la conversió de les preferents en accions, una mesura que va portar a terme Bankia "de bona fe" i sense voluntat d'engany, segons la seva opinió.

Ibern ha afegit ell mateix va comprar més preferents del màxim recomanat, i també que la majoria de preferentistes estan recuperant els  estalvis, cosa que ha provocat que una afectada, present a la sala com a oient, l'hagi increpat.

 

 

 

Anar al contingut