Londres

L'expresentador de la BBC Jimmy Savile va abusar d'almenys 63 pacients d'un hospital de neurorehabilitació

Les víctimes de l'estrella de la BBC tenien entre 8 i 40 anys i els abusos s'haurien comès entre el 1968 i el 1992, segons un informe independent

RedaccióActualitzat

L'escàndol de l'expresentador estrella de la BBC Jimmy Savile, considerat el delinqüent sexual en sèrie més important de la història del Regne Unit, és cada cop més gran. Ara, s'ha fet públic un nou informe independent que revela que l'expresentador va abusar d'almenys 63 pacients, entre 8 i 40 anys, en un hospital d'Anglaterra, el centre de neurorehabilitació del comtat de Buckinghamshire Stoke Mandeville. Els abusos s'haurien comès entre el 1968 i el 1992.

L'informe conclou també que ni tan sols una queixa formal del pare d'una de les víctimes el 1977 no es va arribar a entregar a la policia. I és que, segons denuncia, tot i que el personal sanitari n'estava al cas molt probablement els abusos mai es van arribar a denunciar a la direcció de l'hospital. A més, Savile tenia ple accés a moltes àrees del centre i als pacients durant els anys 70 i 80.

Per a la investigació, s'han entrevistat 37 víctimes, entre pacients, visitants i personal sanitari, que han admès que Savile les va violar o tocar. Entre les víctimes, una noia de 20 anys embarassada que tenia un fill ingressat a l'hospital.

L'informe, a més, assegura que la reputació del famós presentador entre els anys 70 i 90 era un "secret del domini públic". Fa dos anys la policia va concloure que era un "depravat sexual" que va abusar de més de 200 nens i adults.

Un any després de la mort de l'estrella televisiva, l'any 2011, un documental a la cadena de televisió ITV ja va denunciar que Savile havia abusat de desenes d'adolescents que acudien com a públic al seu programa musical "Top of the Pops".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut