Barcelona

L'exposició "Paraula de Stone", un homenatge a Jordi Tardà

S'hi pot trobar la guitarra d'Eric Clapton, el baix de Paul McCartney i el piano amb què John Lennon va compondre "Double Fantasy"

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha inaugurat l'exposició "Paraula de Stone" a la sala d'exposicions de l'Ateneu de Mataró, ciutat natal de Jordi Tardà. La mostra és un homenatge al periodista, locutor i creador del programa de Catalunya Ràdio "Tarda Tardà", que va morir fa dos anys.

 

Una part de l'exposició està dedicada a la figura de Jordi Tardà, amb unes vitrines amb objectes de la seva vida, dels seus inicis, dels primers actes musicals i dels primers concerts organitzats a Mataró amb Pep Costa al mateix ateneu on hi ha l'exposició. També s'hi mostra un recorregut cronològic des dels anys cinquanta fins ara, dedicat a bandes i artistes musicals, nacionals i internacionals.

A la mostra també hi ha molts dels objectes que Tardà va col·leccionar al llarg de la seva vida. Instruments, com el piano amb què John Lennon va compondre "Double Fantasy", una guitarra d'Eric Clapton, el baix de Paul McCartney; o vestits d'estrelles com Madonna, Mick Jagger o Prince. Segons el comissari de l'exposició, Antoni Carbó, "és només una petita part de tota la col·lecció de Jordi Tardà".

El 1971, Jordi Tardà, amb només 14 anys, va organitzar una marató de dotze hores dedicada als seus admirats Rolling Stones. Ja de ben jove va començar a seguir l'actualitat musical, que posteriorment va divulgar a través de les ones de Catalunya Ràdio.

L'exposició és d'entrada lliure i es podrà visitar fins al 21 de maig. També està pensada per acollir visites escolars de cara a divulgar la cultura del rock.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut