Una de les obres xineses que s'exposen a l'Arts Santa Mònica.
"Pure Views" és l'exposició més important que s'ha fet mai sobre l'art actual xinès fora de la Xina.
Barcelona

L'exposició més important sobre l'art xinès contemporani fora de la Xina, a l'Arts Santa Mònica

"Pure Views" és l'exposició més important que s'ha fet mai sobre l'art actual xinès fora de la Xina i presenta obres d'una trentena d'artistes que tenen com a denominador comú que fan una mirada al passat. Es tracta d'una cinquantena d'obres, bàsicament pintures, però també escultures i vídeos, que són inèdites.

RedaccióActualitzat
L'art xinès contemporani s'exhibeix des d'aquest dimecres a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. "Pure Views" és l'exposició més important que s'ha fet mai sobre l'art contemporani xinès fora de la Xina i presenta obres d'una trentena d'artistes que tenen com a denominador comú que fan una mirada al passat.

Es tracta d'una cinquantena d'obres, bàsicament pintures, però també escultures i vídeos, que són inèdites. Peces que, des d'una mirada actual i utilitzant tècniques d'ara, reivindiquen la cultura que precedeix al maoisme i el realisme socialista. Per això, s'emmirallen en el passat per poder evolucionar, segons ha explicat l'historiador i comissari Lü Peng.

L'exposició, que es tancarà el 28 de setembre, és l'última que es fa a l'Arts Santa Mònica sota la direcció de Vicenç Altaió.

L'Arts Santa Mònica ja va acollir el 1995 una de les primeres exposicions d'art contemporani xinès, "Des del País del Centre: Avantguardes Artístiques Xineses". Peng ha explicat que en aquesta primera exposició de fa 18 anys, l'art xinès contemporani ja s'havia transformat i "es preocupava de la societat xinesa".
Anar al contingut