Iraq

L'explosió d'un camió bomba causa prop d'un centenar de morts a l'Iraq

El grup jihadista Estat Islàmic reivindica l'autoria de l'explosió amb cotxe bomba al mercat de Khan Beni Saad, que ha provocat un centenar de morts i més de 130 ferits

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha reivindicat a través de les xarxes socials l'últim atemptat a l'Iraq, que ha causat prop d'un centenar de morts i més de 130 ferits.

Es tracta d'un atac suïcida amb un camió bomba a la ciutat de Khan Beni Saad, a uns 30 quilòmetres de la capital, Bagdad. L'explosió ha passat en un mercat on la multitud s'havia reunit per celebrar el final del mes del ramadà. Entre les víctimes hi ha moltes dones i nens.

Les autoritats iraquianes han confirmat que la majoria de víctimes eren civils que feien les últimes compres amb motiu de l'acabament del ramadà.

La ciutat de Khan Beni Saad és de població majoritàriament xiïta, una branca de l'islam que és objectiu prioritari dels atacs d'Estat Islàmic.

L'atemptat d'aquesta nit és un dels més mortífers que ha comès el grup jihadista Estat Islàmic des que va fer la proclamació del seu califat en territori de l'Iraq i Síria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut