Madrid

L'exministre Solbes fitxa per al consell de Barclays a Espanya

L'exministre d'Economia Pedro Solbes ha fitxat per al banc Barclays. Solbes passarà a formar part del consell d'administració de Barclays Espanya al juny, el 13, en la pròxima reunió d'aquest òrgan. Així ho han confirmat fonts coneixedores de la proposta i, segons ha avançat el diari "Expansión", Solbes també actuarà de assessor de l'àrea europea de l'entitat.

Actualitzat
El nomenament de Solbes es produeix gairebé quatre mesos després de l'arribada al banc com a nou conseller delegat de Jaime Echegoyen, que va ser nomenat el 8 de febrer passat després de marxar de Bankinter, on feia 8 anys que ostentava aquest mateix càrrec.

En plena reorganització

La filial espanyola de l'entitat britànica està immersa en una profunda reorganització, que preveu una retallada d'un 20% de la plantilla, unes 700 persones, i el mateix percentatge d'oficines, equivalent a unes 120 sucursals.

En aquest context, cal recordar que el conseller delegat de Barclays, Bob Diamond, nomenat fa poc, l'1 de gener, es va reunir la setmana passada a Madrid amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Segons va transcendir, Diamond va transmetre el seu "ferm compromís" amb l'enfortiment del sistema financer espanyol i la reforma del regim jurídic de les caixes d'estalvis.
Anar al contingut