José Manuel García-Margallo
José Manuel García-Margallo està disposat a plantar batalla al congrés del PP
Madrid

L'exministre García-Margallo recull avals per poder aspirar a la presidència del PP

L'excap de la diplomàcia espanyola manté una posició crítica amb la línia oficial del partit

RedaccióActualitzat

El compte enrere per presidir el Partit Popular ja ha començat i un dels noms que s'afegeix a la cursa és el de l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo. L'exministre, que manté una posició crítica amb la línia oficial del partit, està recollint avals per poder presentar-se com a candidat a la presidència popular, en substitució de Mariano Rajoy, segons informen fonts del mateix partit.

Des del PPCV s'assenyala que Margallo, diputat per Alacant, recull avals pel seu compte i sense el suport de la direcció regional. Fins que no se sàpiguen els candidats, els populars valencians diuen que no es pronunciaran sobre aquesta qüestió.

Entre els possibles candidats a rellevar Rajoy hi ha l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, el president gallec Alberto Núñez Feijóo, la secretària general del partit i exministra de Defensa María Dolores de Cospedal i també l'exministre de Foment Íñigo de la Serna. Cap d'ells han confirmat que es presentaran, però tampoc ho han descartat.

 

 

Després que Rajoy perdés la moció de censura i abans de dimitir, l'exministre Margallo va advertir que faria el possible perquè Sáenz de Santamaría no es convertís en portaveu parlamentària ni guanyés en un procés de relleu del PP. Va dir que l'exvicepresidenta no era la seva candidata: "Respecto la seva personalitat, la seva feina, la seva capacitat d'ordre, però estratègicament coincidim molt poc."

García-Margallo va assegurar dilluns a La Sexta que no li fa "por" la possibilitat que es presentin diversos candidats per encapçalar el Partit Popular, però va afegir que hauria de ser un debat de "projectes" i no de "'fulanismos'". L'exministre va dir que creia que hi podia haver diferents candidatures i que això seria bo perquè el PP és un partit "madur amb militants adults" que admet "diverses escoles de pensament" amb "projectes alternatius".

Mariano Rajoy va convocar el congrés extraordinari per elegir el nou president els dies 20 i 21 del mes que ve.

ARXIVAT A:
PPMariano Rajoy
Anar al contingut