José Utrera Molina en una imatge d'arxiu al seu despatx.
José Utrera Molina en una imatge d'arxiu al seu despatx.
Madrid

L'exministre franquista Utrera Molina amenaça de denunciar les víctimes de la dictadura des de la web de la Fundación Francisco Franco

Afirma que no és delicte ser ministre ni a Espanya ni a l'Argentina

RedaccióActualitzat

L'exministre franquista José Utrera Molina ha respost a la imputació per part de la jutge argentina María Servini, que ha demanat que l'extraditin per jutjar-lo per crims durant el franquisme. Ho ha fet a través d'un comunicat penjat a la web de la Fundación Francisco Franco, on amenaça de querellar-se contra les víctimes del franquisme.

Qui va signar la condemna a mort per garrot vil de Salvador Puig Antich ha afirmat que ni a Espanya ni a l'Argentina no és cap delicte ser ministre ni assumir les responsabilitats que se'n deriven i ha exposat que considera una "calúmnia" la imputació i una taca al seu "honor" que pensa perseguir.

A més, Utrera Molina, que actualment és membre de la Fundación Francisco Franco, ha afegit que la "suposada acció judicial" argentina en realitat és "una iniciativa política dirigida en la penombra pels que a Espanya no van poder dur a terme la seva prevaricadora instrucció penal perquè no tenia cap fonament legal", en al·lusió a l'exjutge Baltasar Garzón.

Catalá diu que no han rebut petició d'extradició de la Interpol

Precisament aquest dimecres, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que Espanya no ha rebut encara la petició de la jutge argentina María Servini per extradir 20 acusats per la investigació sobre els crims franquistes, entre els quals hi ha l'exministre Utrera Molina, a més de l'exministre Martín Villa.

Catalá ho ha dit en resposta al diputat del PNB Emilio Olabarria, que li ha preguntat sobre els motius pels quals, al seu judici, el govern espanyol "obstaculitza" el procediment de Servini contra els dirigents franquistes.

Cal recordar que, a petició d'Espanya, la Interpol va bloquejar les ordres de detenció de la secció argentina de l'organització, per la qual cosa l'única opció per a la jutge argentina és traslladar al govern espanyol una sol·licitud formal d'extradició per part de l'Argentina.
 

Anar al contingut