Moscou

L'exmagnat del petroli rus Mikhaïl Khodorkovski, declarat ara culpable per haver robat cru de la seva empresa

L'exmagnat del petroli rus Mikhaïl Khodorkovski ha estat declarat culpable d'haver robat petroli de la seva pròpia empresa. Aquesta nova sentència s'interpreta com un intent del Kremlin d'apartar Khodorkovski, enemic polític de Vladímir Putin, de les eleccions presidencials del 2012. La policia ha detingut una vintena de manifestants que s'han concentrat davant del tribunal per demanar-ne l'alliberament. La defensa ha anunciat que recorrerà contra la sentència, si bé la família es mostra pessimista.

Actualitzat
L'exmagnat del petroli rus Mikhaïl Khodorkovski ha estat declarat culpable per un tribunal de Moscou. L'expresident de l'empresa energètica Iukos, i enemic polític de Vladímir Putin, ja compleix actualment una condemna de vuit anys de presó per frau i evasió d'impostos, de la qual en resta per complir només un.

Ara Khodorkovski podria afrontar penes de fins a 14 anys de presó pel robatori de petroli de la seva pròpia empresa, per valor de 27.000 milions de dòlars. La defensa creu que aquesta acusació és absurda i sosté que el Kremlin vol eliminar, així, un possible obstacle per a Putin de cara a les eleccions presidencials del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut