Carlos Montes, entre Héctor Perotas i John Pinone. (Foto: ACB.com)
Carlos Montes, entre Héctor Perotas i John Pinone. (Foto: ACB.com).
Bàsquet

L'exjugador de bàsquet Carlos Montes mor en un accident de trànsit a l'edat de 48 anys

L'exjugador de bàsquet Carlos Montes ha mort en un accident de trànsit a l'edat de 48 anys. Montes va jugar les primeres 18 Lligues ACB a Estudiantes, Sevilla, Granada, Càceres i Valladolid. Als segons partits de les semifinals del "play-off" de la Lliga Endesa es guardarà un minut de silenci en memòria de Montes.

Actualitzat

Aquest divendres se n'ha anat un dels jugadors més estimats i recordats pels aficionats més veterans de l'ACB. L'exjugador de bàsquet Carlos Montes ha mort en un accident de trànsit a l'edat de 48 anys. Francisco Roca, president executiu de l'ACB, ha transmès en nom de l'Associació i tots els clubs les condolences a la família de Montes i a tot el món del bàsquet.  

Montes va jugar les primeres 18 lligues ACB, des de la 83-84 fins a la 2001-2002. Durant aquests 18 anys competint a l'elit del bàsquet, el jugador es va convertir en una llegenda a l'Estudiantes (1984-1991) i en el CD Baloncesto Sevilla (1991-1996). Després d'aquests dos clubs, va militar al CB Granada (1996-1998), Càceres (1998-2001) i CB Valladolid a la seva última temporada (2001-2002). Com a professional Montes va disputar 605 partits, cosa que l'ha convertit en el vuitè jugador de la història amb més partits disputats a l'ACB.

Durant tots aquests anys, es va imposar com un dels especialistes defensius de la competició amb un total de 900 recuperacions i anomenat dues vegades màxim "lladre" de pilotes. També figura entre els primers en la llista històrica de minuts disputats. Un precursor en les seves condicions atlètiques per un jugador espanyol, va quedar tercer en el primer concurs de mates al 1985 per darrera de David Russell i Wayne Robinson, guanyant-se el sobrenom de "Saltamartí".

Carlos Montes va ser un jugador incansable, un treballador que es va guanyar el cor de tots els aficionats i que va caure bé a tots els equips en els que va estar per dos motius: lluitava per totes les pilotes a la pista i sempre tenia un somriure a fora d'aquesta. L'ACB ha acordat que en els segons partits de les semifinals del Playoff de la Lliga Endesa, es guardarà un minut de silenci en memòria del gran jugador que va ser Carlos Montes. 

Anar al contingut