Estats Units

L'èxit d'iPhone multiplica els guanys d'Apple

Apple ha augmentat els seus beneficis arran de l'èxit d'iPhone i les bones xifres de vendes del reproductor iPod i dels ordinadors Macintosh. En el quart trimestre de l'exercici, la companyia de Steve Jobs ha tingut un benefici net de més de 900 milions d'euros, un 67% més que en el mateix període del 2006. L'iPhone, el mòbil tàctil que incorpora l'iPod i un navegador d'internet, va sortir al mercat nord-americà el 29 de juny. I en tan sols tres mesos se n'han venut gairebé 1,5 milions d'unitats. De fet, l'iPod va trigar gairebé dos anys a arribar a aquesta xifra. Ara, però, les vendes del reproductor MP3 continuen creixent, i en aquest període se n'han venut un 17% més que fa un any. Pel que fa als ordinadors Macintosh, la xifra ha crescut un 34%.

Actualitzat

En el quart trimestre de l'exercici fiscal, que va acabar el passat 29 de setembre, Apple va guanyar un 67% més que el mateix període de l'any passat i va tenir un benefici net de 904 milions d'euros, 1,101 dòlars per acció. Una xifra que supera de llarg totes les previsions dels analistes de Wall Street. I és que en el mateix trimestre de l'any anterior, l'empresa va obtenir uns guanys de 542 milions de dòlars o 62 cèntims de dòlar per títol.

L'ingrés net d'Apple en el quart trimestre ha estat de 6.220 milions de dòlars, un 29% més que els 4.840 milions de dòlars del mateix període del 2006. El 40% dels ingressos els va guanyar a l'estranger.

Apple va vendre 2,1 milions de computadores Macintosh en el quart trimestre, un 34% més que en el mateix període de l'any passat, i ha batut un rècord de vendes. També ha venut en l'últim trimestre 10,2 milions d'iPods, un 17% més respecte a l'exercici anterior.

D'altra banda, Apple ha anunciat que ha venut 1,38 milions d'iPhone des que el va treure a la venda, el passat 29 de juny als Estats Units. L'iPod va necessitar quasi dos anys per aconseguir el mateix rècord que ha aconseguit l'iPhone en un trimestre.

El benefici net de l'exercici fiscal del 2007 va ser de 3.500 milions de dòlars en el seu conjunt. Durant aquest període, s'ha facturat per més de 24.000 milions de dòlars.

Anar al contingut