Maite Carol durant el judici del cas Pretòria
Maite Carol durant el judici del cas Pretòria
Santa Coloma de Gramenet

L'exinterventora de Santa Coloma denuncia pressions en el judici del cas Pretòria

Maite Carol denuncia davant la jutge l'opacitat del consistori pel que fa les modificacions urbanístiques que van fer incrementar el preu dels terrenys

RedaccióActualitzat

La interventora de Santa Coloma de Gramenet entre el 2006 i el 2010, Maite Carol, ha explicant durant el judici del cas Pretòria com s'hauria concretat el procés lucratiu de l'operació Pallaresa i ha denunciat l'opacitat del consistori en relació amb les modificacions urbanístiques que van fer pujar el preu dels terrenys.

Carol ha denunciat aquest dimecres que va rebre pressions perquè signés a favor de la modificació d'usos de l'operació urbanística assegurant que li van arribar a posar el bolígraf a la mà.

La testimoni ha concretat que la seva intenció era únicament saber el preu del sòl el 2001, el 2004 i el 2009, i que el secretari de l'Ajuntament Francisco Javier Ezquiaga i els tècnics "es van posar molt nerviosos" i van ordenar destruir un informe que concretava que aquest valor havia passat de 10,5 a 30 milions d'euros.

Destapant la corrupció: els informes de Maite Carol van ajudar a desarticular la trama del cas Pretòria

Carol ha explicat que li van dir que, si no signava favorablement aquesta modificació, no la volien tornar a veure per l'Ajuntament de Santa Coloma. Ha dit que tota la pressió que va exercir l'exalcalde Bartomeu Muñoz va estar "canalitzada" a través d'Ezquiaga, que va ocultar part de l'expedient partidari de l'operativa perquè emetés la seva valoració i es portés al ple com més aviat millor.

També ha parlat del moment en què es va adonar que la requalificació de la Pallaresa aprovada per l'Ajuntament el 2004 "perjudicava" l'interès públic i només beneficiava els interessos privats dels promotors:

"Alguna cosa m'imaginava, però no d'aquestes dimensions."

Davant un nou intent de requalificació, l'any 2009, Carol es va negar a informar-ne favorablement i va ser a partir de llavors, i amb la col·laboració de l'exinterventora amb l'Audiència Nacional, quan es va començar a destapar la presumpta trama Pretòria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut