L'exèrcit triplica la seva presència
L'exèrcit triplica la seva presència (@montsepoblet)
Barcelona

L'exèrcit triplica la seva presència al Saló de l'Ensenyament

La 28 edició del Saló tindrà 175 expositors i potenciarà l'assessorament individualitzat

RedaccióActualitzat

S'inaugura el 28è Saló de l'Ensenyament, que se celebra des d'aquest dimecres fins al 26 de març en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. L'edició d'enguany comptarà amb 175 expositors i reforçarà la seva vocació orientadora acadèmica i professional reunint una completa oferta d'estudis.

En la seva voluntat de reforçar la vocació orientadora del certamen, la Conselleria d'Ensenyament oferirà 35 xerrades informatives sobre estudis postobligatoris amb continguts clau d'orientació i es potenciarà l'assessorament individualitzat. Una de les novetats d'aquesta edició serà la taula rodona "Les professions en joc", formada per professionals de referència de diversos sectors econòmics que debatran sobre el futur d'algunes professions.

L'edició d'enguany s'ha inaugurat aquest matí amb el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, acompanyats de la tercera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. Durant el recorregut inaugural han evitat passar per l'estand de l'exèrcit.

La Secretaria d'Universitats de la Generalitat també informarà els visitants sobre les opcions de formació existents en l'actualitat i habilitarà un espai específic d'orientació sobre les beques o ajudes disponibles.

L'exèrcit triplica la seva presència

L'exèrcit triplica la seva presència en el saló malgrat una moció aprovada en la cambra catalana i el posicionament contrari de l'Ajuntament de Barcelona. La campanya "Desmilitaritzem l'educació" va qualificar de "provocació absoluta" que l'exèrcit tripliqui en aquesta edició la superfície del seu expositor, fins als 100 metres quadrats.

El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha explicat que malgrat la petició del Parlament l'estand hi és però ocupa un 1% de la totalitat del saló:

"Nosaltres vam escriure al consell d'administració de la Fira i a la direcció de la Fira quin era el posicionament del Parlament de Catalunya; l'estand hi és, però miri, en tot cas l'estand de l'exèrcit ocupa 90 metres quadrats d'un saló que en té 8.500, és menys de l'1%."

La presència de l'exèrcit en el Saló de l'Ensenyament va motivar en la passada edició un diàleg entre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i dos militars durant el recorregut d'inauguració en què els va recordar que preferiria que no hi hagués estand de les forces armades en el certamen.

Espais destacats per a les noves tecnologies i la ciència

Les noves tecnologies també tindran el seu lloc a l'Aula de Tecnologies Multimèdia, organitzada pel Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb demostracions sobre animació i videojocs.

Per novè any consecutiu repetirà l'EspaiCiència per apropar la ciència que es fa a Catalunya als estudiants d'ESO i Batxillerat en un espai que integrarà 14 expositors amb 35 entitats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut