Alep

L'exèrcit sirià recupera el control d'una bona part d'Alep que estava en poder dels rebels

Els avions sirians i russos han devastat una ciutat on malviuen més de 250.000 civils

RedaccióActualitzat

L'exèrcit sirià controla el nord-est d'Alep, un sector de gran importància estratègica, perquè li permet dividir en dues meitats la part de la ciutat que estava en mans rebels. Els avions sirians i russos han devastat una ciutat on malviuen més de 250.000 civils després d'un setge que fa més de quatre mesos que dura.

Simbòlicament, doncs, el president Al-Assad ha recuperat en les últimes hores el primer districte que els opositors ocupaven el 2012, Hanano, però estratègicament ha fet un pas molt més transcendental: en ocupar el districte del costat, Sahur, ha aconseguit dividir la zona rebel en dos –el règim, per una banda, i els kurds, per l'altra– i després recuperar tota la zona nord-est. Aquest és el cop més fort que ha rebut la resistència.

Milers d'habitants –uns 10.000, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans– escapen. Molts, cap a territori governamental, on els traslladen busos habilitats pel règim d'Al-Assad. Durant el trajecte hi ha ambient tens, algun crit nerviós i càntics a favor del president davant de càmera.

Però la majoria de desplaçats opten per fugir a peu a zones més segures sota control kurdo-sirià.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut