Les dones podran assumir qualsevol posició i qualsevol càrrec a les unitats de combat de l'exèrcit dels EUA
Washington

L'exèrcit dels EUA admetrà dones en totes les posicions de combat, incloses les unitats d'elit

El cap del Pentàgon anuncia la progressiva incorporació de la dona a totes les posicions i a totes les unitats de combat de les forces armades nord-americanes

RedaccióActualitzat

El secretari de Defensa, Ashton Carter, ha anunciat un canvi històric en les forces armades dels Estats Units. De manera progressiva, les dones podran assumir qualsevol posició i qualsevol càrrec en les unitats de combat de l'exèrcit.

El cap del Pentàgon ha dit que l'accés de les dones a tots els llocs de totes les unitats de combat a primera línia serà progressiu. I ha afegit que l'exèrcit no es pot permetre prescindir de la meitat del talent i la capacitat del país en la defensa nacional.

Aquest històric moviment dins les forces armades nord-americanes tira per terra la recomanació del cos de "marines" que manté que les unitats amb combatents de tots dos sexes no són tan efectives com les que integren només homes.

Els canvis que ara anuncia el Pentàgon obriran les portes dels cossos d'elit de les forces armades dels EUA a les dones. Unitats d'elit com les forces especials de l'exèrcit de terra o els Navy Seal dels "marines" obriran ara les portes a les dones que siguin capaces de complir els durs requisits físics de les proves d'accés.

Anar al contingut