Illes Comores

L'exèrcit de les Comores assalta l'illa rebel d'Anjouan

El govern de les illes Comores, a l'oceà Índic, llança una ofensiva per prendre el control de part del seu territori. L'exèrcit de les Comores assegura que té el suport de la Unió Africana i les potències occidentals per reprendre el control de l'illa d'Anjouan, que és una de les tres que componen el país i que es va declarar separada de Comores el 1995. A les illes Comores hi ha hagut 19 cops d'estat, o intents, des del 1975, quan es van declarar independents de França, i amb aquesta operació es pretén establir una autoritat estatal única i definitiva a tres de les illes de l'arxipèlag.

Actualitzat

Les Comores han començat una ofensiva, amb el suport de l'Unió Africana, per recuperar la petita illa rebel d'Anjouan. Mohamed Bacar va desafiar el govern nacional de l'arxipèlag quan en les eleccions declarades il·legals de 2007 es va autoproclamar el líder d'Anjouan. Així doncs, les tropes del govern de la República Islàmica Federal de les Comores i la Unió Africana han pres la capital i l'aeroport de l'illa. De moment, encara no s'han pogut localitzar ni el president d'Anjouan ni els seus estrets col·laboradors.

Els experts asseguren que la Unió Africana vol vèncer l'illa, que compta amb 300.000 habitants, per guanyar prestigi internacional després de les dificultats en les missions del Sudan i Somàlia.

A les illes Comores hi ha hagut 19 cops d'estat, o intents, des que va aconseguir la independència de França el 1975. Anjouan és una de les tres illes que componen el país i que es va declarar separada de Comores el 1995. Les altres dues illes, també volcàniques, són Gran Comora i Mohéli.

 

Anar al contingut