Bilbao

L'exdirigent etarra Julen Madariaga vaticina el final d'ETA i assegura que sempre hi ha contactes entre la banda i el govern

Julen Madariaga, fundador i membre de la primera direcció d'ETA, preveu la desaparició de l'organització terrorista, recorda que va néixer per raons polítiques i que el seu final ha de començar per cedir a la voluntat popular. Madariaga, que es va desmarcar de l'organització i avui milita a Aralar, assegura en una entrevista al diari "Deia" que la desaparició d'ETA s'ha de fer de la manera més digna possible, i sense victòries glorioses per part de l'enemic. L'antic dirigent etarra també opina que la dissolució de la banda l'ha de decidir l'organització mateix.

Actualitzat
En una entrevista que publica el diari Deia, Madariaga diu que tant el poble basc com l'esquerra abertzale consideren que el final de la violència és condició "sine qua non" perquè el procés d'Euskal Herria arribi a bon port. L'exdirigent etarra considera que en el moment en què va néixer "ETA tenia una part important de suport del poble, però ara aquest suport ja no el té".

Pel que fa a una possible negociació entre la banda terrorista i el govern, Madariaga diu que no sap si hi ha cap procés obert, però assegura que sempre "hi ha contactes i relacions directament o indirectament entre ETA i el govern espanyol", encara que aquests contactes es neguin, i "sigui el govern del color que sigui".
Anar al contingut