Barcelona

L'exdiputat al Congrés Joan Puig anomena "mal nascuts" els extremenys que no agraeixen la solidaritat catalana

L'exdiputat del Congrés d'ERC Joan Puig ha anomenat "mal nascuts" els extremenys que no agraeixen la solidaritat catalana. Amb aquest qualificatiu, Puig ha sortit en defensa del regidor d'Alternativa Baix Gaià, Lluís Sunyé, que segons ell, va ser "víctima d'una campanya fora de lloc, matussera i amenaçadora contra la seva persona" en relació amb el fals anunci publicat pel regidor de Torredembarra sobre l'apadrinament de nens extremenys. Per Joan Puig, aquestes reaccions posen "en evidència una clara manca de gratitud de les autoritats extremenyes cap a l'excessiva solidaritat catalana".

Actualitzat

En aquest sentit Joan Puig ha dit que hi ha una "una clara manca de gratitud de les autoritats extremenyes cap a l'excessiva solidaritat catalana".  Puig afegeix "els agradi o no, la nostra solidaritat els ha permès superar-nos en qualitat de vida, és de mal nascuts no reconèixer-ho".

En aquesta entrada feta per Puig al seu blog particular i que s'ha difós en alguns mitjans de comunicació, Puig també exigeix a l'alcalde de Mérida, Ángel Calle, una disculpa per "haver insultat la mare del regidor de Torredembarra (Ángel Calle va titllar de "fill de puta" Lluís Sunyé) i a totes les mares de Catalunya".

Puig ha intervingut a "Els matins d'estiu" de TV3 per aclarir que mai se li acudiria insultar els extremenys i que ha estat fruit d'una malinterpretació d'una agència de notícies i d'alguns mitjans: "Un titular d'agència gira les meves paraules i algun mitjà tira pel dret i copia la mala informació de certs mitjans, els de sempre, que manipulen, i aquí ens ho acabem de creure". L'exdiputat ha insistit en què demana perdó als extremenys que es puguin haver sentit ofesos perquè les seves paraules no anaven dirigides contra ells sinó contra "els líders polítics que utilitzen la mamella de Catalunya per als seus interessos".

De la seva banda, la portaveu del Grup Popular al Congrés, Soraya Saénz de Santamaría, ha qualificat d'"intolerables per a qualsevol espanyol i demòcrata" tant les declaracions de Puig com les anteriors del regidor Lluís Sunyé. Santamaría ha comparegut a Badajoz al costat del president regional del partit, Carlos Floriano, qui veu aquestes manifestacions com una "clara ofensa". Mentrestant, la vicepresidenta segona de la Junta d'Extremadura, María Dolores Aguilar, ha assegurat que el govern no busca enfrontaments però no acceptarà insults.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut