Jordi Ausàs durant el judici
Jordi Ausàs durant el judici
Lleida

L'exconseller Ausàs passa la primera nit a casa amb un braçalet telemàtic

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Governació Jordi Ausàs, condemnat per contraban de tabac a 4 anys de presó, ha passat la primera nit a casa seva.

El centre penitenciari de Lleida pot controlar els seus moviments les 24 hores del dia a través d'un braçalet telemàtic que porta al turmell.

Ausàs està obligat a dormir un mínim de vuit hores al domicili fixat per la direcció de la presó. A més, s'ha de presentar un dia a la setmana al Centre Obert de Lleida.

Ausàs es pot beneficiar d'aquesta mesura perquè ja ha complert un dels quatre anys de la condemna.

El centre justifica la mesura perquè el també exalcalde de la Seu d'Urgell pugui treballar en una empresa d'aquesta localitat.

Un any a la presó

Ausàs va ingressar a la presó el 25 de juny de l'any passat després que el Tribunal Suprem ratifiqués una condemna de quatre anys pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal. Des del juliol d'aquest any, amb l'obtenció del tercer grau, tenia permisos de cap de setmana i ara ja no cal que passi un mínim d'hores al Centre Obert perquè s'ha acollit al control telemàtic.

Ausàs va obtenir per primer cop el tercer grau el 25 de setembre del 2015, només tres mesos després d'ingressar a la presó, però al novembre el jutjat de vigilància penitenciària l'hi va revocar.

Consideraven que Ausàs "necessitava una interiorització major de la seva responsabilitat, consciència del delicte fiscal, acceptació de la seva integració en un grup organitzat i ser conscient de la transcendència dels fets sent un alt càrrec de l'Administració".

Anar al contingut