El cotxe dels Mossos sortint amb l'exconseller del jutjat cap a la comissaria de la Seu. (Foto: ACN)
El cotxe dels Mossos sortint amb l'exconseller del jutjat cap a la comissaria de la Seu. (Foto: ACN)
La Seu d'Urgell

L'exconseller Ausàs i sis acusats més ingressen a la presó de Ponent en no poder pagar la fiança

La jutge no ha acceptat els avals presentats pel seu advocat, Jordi Alís, que ha explicat que Ausàs està destrossat per la situació i ha reiterat que no té res a veure amb els delictes que se li imputen i que no coneix cap dels altres imputats.

RedaccióActualitzat
L'exconseller de Governació Jordi Ausàs ha ingressat aquest dissabte a la presó de Ponent, a Lleida, acusat d'un presumpte delicte continuat de contraban de tabac i delicte de pertinença a grup criminal organitzat.

El també exalcalde de la Seu hauria pogut evitar l'ingrés a la presó amb una fiança de 145.000 euros, però la jutge no li ha acceptat els avals que havia presentat. La defensa ha sabut la decisió a les vuit del vespre, massa tard per fer qualsevol moviment bancari que permetés al republicà tornar a casa després de passar tres dies a la comissaria dels Mossos de la capital de l'Alt Urgell des de la seva detenció dijous.

L'advocat que el representa, Jordi Alís, ha explicat que Ausàs està destrossat per la dura situació i ha reiterat que el seu client nega tenir res a veure amb els delictes que se li imputen i assegura que no coneix cap dels altres imputats.

Alís considera que la fiança és desproporcionada i que no s'han aportat proves que l'incriminin. També ha explicat que l'exconseller no s'ha reconegut en les imatges del pàrquing que li ha ensenyat la jutge i que el seu passat polític l'ha afectat negativament.

Esquerra Republicana de Catalunya, el partit al qual pertany Ausàs, ha informat que, dilluns, la permanent del partit estudiarà el cas i decidirà si pren cap mesura.

Sis empresonats més

Al llarg d'aquest dissabte, la jutgessa ha pres declaració als nou detinguts, que han anat arribant als jutjats enmig d'un gran desplegament policial.

La magistrada ha demanat fiances d'entre 20.000 i 140.000 euros per a sis persones més, que de moment també hauran d'ingressar a la presó a l'espera de poder pagar el que els reclamen, i n'ha deixat dues en llibertat amb càrrecs, però sense fiança.

També ha acordat intervenir sis vehicles, diners, telefons mòbils, ordinadors i llapis de memòria.


Anar al contingut