L'excap militar d'ETA, "Txeroki", aquest matí a l'Audiència Nacional negant-se a declarar.
L'excap militar d'ETA, "Txeroki", aquest matí a l'Audiència Nacional negant-se a declarar.
Madrid

L'excap militar d'ETA es nega a declarar davant Audiència Nacional

Garikoitz Aspiazu, àlies ''Txeroki'', és el primer pres d'ETA que mostra públicament una clara discrepància amb el pronunciament del col·lectiu de presos etarres. Davant l'Audiència Nacional, s'ha limitat a manifestar en basc: "No autoritzo a jutjar els ciutadans del País Basc i no contestaré a cap pregunta".

RedaccióActualitzat

L'excap militar d'ETA, Garikoitz Aspiazu, àlies ''Txeroki'', s'ha negat a declarar aquest dimecres davant l'Audiència Nacional en el judici en què està acusat de col·locar una bomba a l'edifici de la Borsa de Bilbao l'any 2002.

Pel fiscal, ha quedat acreditada la participació de "Txeroki" a l'atemptat no solament per la seva pròpia actitud de negar-se a declarar, sinó també per diversos testimoniatges testificals i pericials i per diferents proves.

Amb aquest gest de no declarar, "Txeroki" és el primer pres d'ETA que mostra públicament una clara discrepància amb el pronunciament del col·lectiu de presos etarres, que el 28 de desembre van anunciar que acataven la legalitat vigent, les lleis penitenciàries i la reinserció individualitzada en consonància amb el nou escenari de pau.

L'exdirigent etarra s'ha limitat a manifestar en basc: "No autoritzo a jutjar als ciutadans del País Basc i no contestaré a cap pregunta".

Anar al contingut